Saturday, 26 January 2013

#sbb2013 sepetang bersama blogger

hello! saya menang hadiah cabutan bertuah okey..hahaha..
well actually tak tau pon event blogger.eveny by denaihati network..siap ade karl shafek la..yuyu zulaikha..nisa kay..beautifulnara..jejariruncing..
amboiiihhh sume blogger hebat taw..saya ni post ape pon xtau.mihmih.fiey ajak saya ok je.
pastu ade la hadiah cabutan bertuah..nama saya naik..sume tercengang ok..sape la edayumusa..hahahahaha..saya nak tergelak + malu la sebenarnye..sape pon x kenal saya..mihmih..fine!haha
meh tengok muka dapat hadiah..
haha..kau ade? x femes pon xpe(sentaaaap)

Friday, 25 January 2013

hari cuti

9am.. kring kringg telefon ku berdering..usha phone.owh fiey call

fiey: ayu kau jadik g x hri nie?( ade unsur kerisauan sbb saye mungkir janji minggu lps.huhu.)
saya: (betulkan suara sbb baru bgn tdo) ha jadi2..pkul 3 kan..
fiey: eyh pkul 3 ke? bkn pkul 2..
saya: semangat sgt kau ni..aku tgk event tu start kul 3 sampai 6..fieyy aku xde baju kasut sume la..cmne nak meletop nanti..(mngadu mode)
fiey: weh tu event chanel tu esok la.
saya: owh yeke.ingt kan hari ni (malu sbb tlevih excited..td ckp fiey.haha)..okey2 jumpa nnt..bye.

tuutttt...

message2 jap..usha instagram..usha fb..blog walking......tanpa sedar

11:10am..saya masih lagi bergolek di atas katil!

bangkit ayu bangkit!

ayuUuuuuuuuuuuuuuuuu..

k la bilik air panggil.
bye..

Monday, 31 December 2012

twenty thirteen

Assalamualaikum..

Hari ini 1/1/2013..Maka bermulalah benda baru untuk ay..mesti ramai yg dah berazam mcm2.ada yg azam thn2 lps x kesampaian n nak qada balik azam dia..ada plak yg tcapai azam dia tu tahniah le ay ucapkan..biasala kita sebagai manusia biasa ni hnya mmpu mrncang bagai nak rak tp Allah yg tentukan...ada gak org merancang je tp x usahakan so cmne la nk jd kan..yg itu sikap no no no ok..sbb ay pon same je kdg gitu..tp azam baru nk pastikan ape yg drancang seiring dgn usaha ay..haaaa gituuuuu*rollss eyess..haha

Throwback 2012..so many things happen to me n my family..awal tahun kami berjalan dgn lancar..bermula dgn bercuti d cameron highland..seminggu lps tu 6/2/2012 adik bongsu kesayangan family meninggal sebab excident..sedih nya hanya Allah yg tahu..susah nya nak terima knyataan yg ay dh kehilangan adik...sbb bape hari sblm tu kitorang happy2 bcuti jalan2..n sepanjang kat cameron dia asyik bcerita zmn dia mse kecik kat cameron cmne..comel je..sampai sekarang susah untuk ay terima yg adik dah takde..sbb kdg2  rase terngiang2 suara adik gelak2..sbb tu mmg xleh ddk sorg2 n rase boring..nnt mula la drama swasta ay..nak nangis jer..huhu...tapi mlm td kami dberi berita gembira..arwah adik dah haji..am soooooo happy...semoga Allah limpahkan rahmat ke atas roh nya..

2012 oktober juga ay dapat keje baru n kerjaya baru as a media executive..huhu..padahal dulu time study xde mngne pon ok..ay study networking system engineering..dulu mase study ay asik la dok pk nnt ay nak keje jadi ape eyh..sbb ay memang x minat langsung study tu dulu..tp Allah itu maha berkuasa..siapa sangka ay akan keje media..aminnn

2012 disember...mak ay tnya ay nak adik lg tak.....huwaaaa..yg ni pon kalau betul la jadik ay mmg susah nak terima kenyataan..umur 25 nak ada adik kecik macam ay bawak anak okeyyyyyy..huhu..wait n c je la..kalau ada dah tu nama nye rezeki alhamdulillah..kalau xde name nye xde rezeki la..hahaa..

2013 menjelma..calendar ay dah penuh dengan kerja outstation sana sini..ay happy sgt..n so many planning dgn kwn2 tersayang..pegi melancong n so on..n not to forget planning utk mngukuhkan perhubungan yang dah nak masuk 8thn bercinta..huhu..lame nyeeee..kalau kawen ay dah beranak pinak.haha..semoga  perancangan 2013 berjalan dgn lancar n kehidupan kami dirahmati Allah..aminn..

till then..

Thursday, 29 November 2012

kerja baru saye

esok 30hb november maka genap lah aku bergelar media exec di sebuah kampeni yang bhampiran ngn umah aku..weeee..keje kat cni best je rase sbb dkt gle ngn umah aku..xyah hadap jammed..xtempuh 1 traffic light pon..sonang cito wa jalan kaki pon buleh sajo..tapi mak ay is x kasi la..sbb nye takut jadi pape..bese la..org zmn skng dia nk merompak ke ragut ke x kira waktu..sbb dh byk kes jugak la org kna ragut along the way dr umah aku nk g office..padahal dkt gle kot..sebelum start keje aku dh berangan abis la nk jalan kaki sbb nk exercise boleh kurus sket tp malangnye cadangan utk dri sendiri dhalang oleh beberapa pihak..*ciss menyesal btau idea.hehe...

keje skng ni ay suke. sbb nye ade sop yg jelas. boss ay pon slalu je pesan buat ape yg ade dlm sop n yg keje kte je..xyah cmpur keje org lain.walaupon kdg keje ay dh abis and sometimes tersenang lenang..huhu.tp keje skng ay rase cm keje compny omputih lak..no fb no skype no gtalk..waaa. baik nye ay. hahaha..disiplin abis la..padahal mase kat opis lame ay rase cm lg aktf bfesbuk dr keje sbb nye keje lame mmg kna hadap fesbuk layan kerenah manusia hahaha...walaupon entry ni ay rase tah pape tp ai rase nk hapdet i hapdet..hihihi..k la.later2 nk update lg kalau rajinnn..weeee

till then:)

Tuesday, 2 October 2012

confuse saye -.-'

wahhhhh..bajet shomel aje bile wat cmtu kan..wahaha..
walaupon aku sedar n aku tahu xde sape pon bace blog aku yg cm hampeh ni tp aku ade la perasaan nk bajet2 sket..aku slalu pikir nak hapdet blog yg tah pape ni untuk jd menarik tp slalu je tak hapdet..
tgk.....tah pape kan...confuse saye lagik-.-'

nape aku malas(xde idea) nk hapdet blog??
sebabnye kang aku meracau tah pape pastu bile aku bace balik buat lawak jer...(malu kalau dri sndri termalu)
pas2 slalunye idea aku nk menulis is bila aku tgh mnd n berangan dlm bilik air..which is x kisah la tgh mnd ke berak ke keching2 ke..time tu aku rase byk betul aku nk tulis tp selepas mnd aku akan baring n xtau nk tulis ape..last2 aku men game.waahahahaha...nmpak nau gaye hidup kau bosan ayu oiiiii!!

ni aku hapdet lepas aku teringat balik ape yg aku nk hapdet mase tgh mnd pg td..walaupon idea ape yg aku nk hapdet x same dgn ape aku tulis skng janji aku hapdet..ade ler jugak entry utk digelak kan oleh piqi>> tu pon kalau dia bace..hahaha..

n selepas ni aku berazam utk rajin hapdet entry supaya saye boleh bajet2 blogger hebat..wahahaha..n dah buat buat keputusan untuk men taram je aku nk tulis ape..(suke ati aku je kannn)

pastu skng ni aku rase aku belum mahir utk bg ayat penutup..owh besenye aku bace blogger hebat n ternama mereka pon x tntu boleh buat ayat penutup ke idak...so aku boleh dmaafkan..wahahahahah....bile cite pasal ayat penutup ni aku teringat pulak mase aku sekolah rendah aku g tusyen kelas bahasa melayu..pastu bile time karangan je cikgu tu mesti ckp aku pandai buat karangan tp aku fail buat ayat penutup yg dmana aku rase aku x buat ayat penutup n aku terus hnta je kat ckgu dgn conpiden nye saye terer buat karangan..wahahahahahaha..saje suke bajet..ahahaha..tah pape nk tutup entry tp cite pasal sekolah lak...haiihhhhhh...CONFUSE SAYE :)

k la...saye bjnji n berazam bahawasanye saye akan hapdet blog kalau rajin..ahahahahahahaha(confirm mls!)

till then:)

Sunday, 15 July 2012

Monday blues..

monday blues..
selama 5 hari bcuti start dr rabu last week..ofcoz la malas gila nk masuk kerja..nk hadap jammed pulak lg..pas2 sampai je office btambah blues blues blues sbb blur jer..tbe2*eyh ape role keje aku eyh..hahahaha..sengal kan* aku nk update pasal aku g phuket tp aku mls nk transfer pic n x amik lg pic2 kat mmber2 aku..so nnt je la aku update yer..huhu..tp aku bg teaser dulu la kan..


raya island-nice

elephant trekking-terase ala2 tarzan n jane.haha
ni antara activity kitorang..owh lupe nk bagitau..ai went there with my 15 gila2 ppls.huhu.so mmg enjoy abis..klaka pon ade..nk pegi lg la sbb rase nye 4 hari mmg x cukup even ada byk lg bnda yg kitorg x sempat nk buat..ok la will update cite pasal phuket nnt..til then:)

Tuesday, 10 July 2012

1st entry

1st entry..kenapa 1st entry? common sgt kan..sbb nye ni la 1st entry aku.wahaha.*tah pape je-____-..okey tertubuhnya blog ini adalah sebab:

i) lovely2 frens ade blog.so boleh la they ollss follow i, i follow diorang*baru 1st entry dah bajet retis katenye..haha.

ii) sbb aku tgh bosan mnyiapkan keje,tp aku xleh nk focus as tomorrow i nak ke phuket.flight kul 7am.tp keje harus disiapkan..T__T

iii) sbb asik bace blog org so i pon bajet la nk ade own blog*sigh

tu je kot reason aku buat blog ni. am not so sure what kind of story to share as i think my life is so called boringggg....-____-   but then i'll try my best.ni kan mey pes taim.nervous nak menaip..huhu...my trip to phuket will be my next post kot sbb itu saje yg menarik at this point of time kan...walaupon aku rase aku sorg je yg bace post ni tp aku ttp nk drama queen bajet ramai akan bace..hihi..ok la..update lg nnt..

till then:)